RSS

Dutch government goes extra mile to show heartlessness

29 Nov

Who remembers the case of Mauro Manuel, the 18-year old who was born in Angola and arrived in The Netherlands at the age of ten? Yup, I am talking about the young man who is more Dutch than the average Kaaskop, and who was voted off the island by the Dutch government recently.

Mauro’s case reminded me of Sahar Hbrahim Gel from Afghanistan, although she and her family ended up being among the lucky ones. Last year December, the Dutch government driven by the right-wing Party for Freedom (PVV), were about to give this 14-year old and her family the boot.

Yes, after ten years they had to back “home”, regardless of the fact that this could put the life of Sahar, in all aspects a Western girl, in danger. Eventually, after lots and lots of pressure, the family received their residency permits. Thank God.

With Mauro, I thought the government had really outdone itself. How heartless can you be to send a teenage boy back to a country he has absolutely nothing? Well, I was wrong. Ver very very wrong. Mauro was just te tip of the iceberg.

The Dutch government has just gone the extra mile in this respect. This case revolves around 9-year old Jossef and his mother, both from Eritrea. They arrived in The Netherlands when the boy was just an infant. Yup, you guessed it: my country of birth, often thought of as the pinnacle of tolerance abroad, is sending them back.

I have no words for what is happening in the country where I was born. Yes, there are rules and I understand that. But to deny a child, which has grown up here and is in every aspect a Dutch citizen, and send it back to a country which is far form safe is criminal to the core.

I have no words apart from some very very rude ones. It seems my country of birth is developing into a right-wing state with fascist tendencies where politicians are successfully trying to white-wash the land from  everything and everyone with a certain hue.

PS: Please sign both petitions asking for Jossef to stay: http://bit.ly/vaFAol and http://bit.ly/rDi04d

PS: My passport is still for sale. Discount offered.

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on November 29, 2011 in Stuff that Pisses Me Off, The World of Mir

 

Tags: , , , , , , , , ,

3 responses to “Dutch government goes extra mile to show heartlessness

 1. ans

  November 29, 2011 at 10:41 am

  Kerstbomen: YOUP VAN ‘T HEK
  Nou heet Mauro weer Jossef en woont hij in Alkmaar. De jongen is zo Noord-Hollands als de kaasmarkt daar. Hij moet alleen maar weg omdat hij zwart is. Althans zo subtiel zou de heilige Cruijff het gezegd hebben. Het mannetje woont acht jaar in Nederland. Hoe oud hij is? Negen. De wet zegt dat hij op moet rotten. En zolang de PVV in ons land de scepter zwaait is de wet de wet. Geen enkele uitzondering bevestigt de regels. Geen één hand durft over het hart te strijken. Wat is er gebeurd dat we dit land geworden zijn? Humor- en meedogenloos! Geen politicus in de buurt van Alkmaar durft zich aan de zaak Jossef te branden. Gevolg: een jochie dat hier acht van zijn negen levensjaren heeft gewoond wordt teruggestuurd naar zijn land van herkomst. Eritrea in dit geval. Een land waar hij niks te zoeken heeft en dus ook niks zal vinden. Hij loopt kans om samen met zijn moeder te worden opgesloten en gemarteld. Grote kans? Ja.

  De voltallige redactie van de Alkmaarsche Courant heeft zich het lot van het mannetje aangetrokken en is gisteren pal achter hem gaan staan. Anderhalve pagina besteedden ze aan deze schrijnende zaak. Onmiddellijk brak er een discussie los of een krant dit wel mag doen. Allerhande intellectuelen begonnen op verzoek te kakelen of een dagblad partijdig mag zijn.

  Na het moddergevecht in de Amsterdamse Arena om de macht bij Ajax en de positie van de wakkere Telegraaf in deze zaak lijkt het me niet meer echt een discussie of een krant af en toe partijdig mag zijn. Volgens mij moet een krant dat af en toe. Zeker als het om principiële kwesties gaat. Een kind uit je stad dat teruggestuurd wordt. Een kind van nog geen tien jaar oud! Omdat onze wet dat bepaalt.

  Waar is de flexibiliteit om snel de wet aan te passen? Wat is er gebeurd dat we dat niet meer willen? Waarom zijn we zulke kleinzielige, bange burgers geworden? Hoe kunnen we met droge ogen zo’n mannetje op een vliegtuig naar een uitgehongerd Afrika sturen?

  Afgelopen week las ik dat een Kamerlid van de partij van de bange blanke bejaarden, de PVV, zich zorgen maakt over het geringe aantal kerstbomen op Schiphol. De lieverd was bang dat Schiphol de bomen niet durfde te plaatsen uit angst voor de moslims!

  Ondertussen blijkt dat er op Schiphol honderden kerstbomen staan te gloeien. En als Sinterklaas weg is wordt het aantal verdriedubbeld. Bleek dat het Kamerlid zelf de laatste tijd weinig uitgeprocedeerde asielzoekers op het vliegtuig had gezet en er dus niet of nauwelijks was geweest. Onderhand viel een collega van dit Kamerlid, dus ook van de bange blanke bejaarden, minister Rosenthal aan op het feit dat hij Joods was en te weinig voor Israël opkwam. Ik heb het stuk meerdere keren gelezen. Nog steeds geloof ik mijn ogen niet. Het is 2011 en iemand durft deze vraag hardop te stellen…

  Maar in die angst leven we dus: plaatselijke politici zijn te bang om achter Jossef te gaan staan, een Kamerlid windt zich op over kerstbomen en een ander valt een minister aan op het feit dat hij Joods is. En de discussie brandt niet los over het toekomstige wel en wee van Jossef, maar of de Alkmaarsche Courant partijdig mag zijn!

  Van mij mag de Alkmaarsche Courant niet partijdig zijn, maar moet de krant dat. Wij moeten dit allemaal. Wij moeten dit niet willen. Niet willen dat de ontwikkelingshulp bijna afgeschaft wordt, niet willen dat er een minister op zijn Joodse afkomst wordt aangesproken en niet willen dat er een kansloos kind het land uitgeschopt wordt. En als we dat wel willen dan moeten we voorlopig geen kerstbomen neerzetten. Dus geen kerstbomen uit angst voor de moslims, maar omdat we een heel naar rechts en benauwd landje geworden zijn.

   
  • Miriam Mannak

   November 29, 2011 at 10:57 am

   Mijn moeder had hem ook al doorgestuurd maar dank je wel voor het bericht. Ik sta echt met mijn kaak op de grond wat dat betreft. Dit (de overheid) is niet het NL waar ik me mee wil associëren.

    
   • ans

    November 29, 2011 at 2:47 pm

    En zo is dat Miriam,dagelijks worden we geconfronteerd met het ultra-rechtse tuig en vooral die Geert Wilder,hij regeert. Onze Marokkaanse vrienden van 78 en 76 mogen vanaf 1 januari a.s.maar 8 wkn naar het buitenalnd ipv 26 weken,ook daar heeft Wilders de hand in gehad.Zij hebben een gekort AOW en aanvullende AIO,d.w.z. dat zij 6 jaar geen AOW premie hebben afgedragen, dus gekorte AOW.Allochtonen pesten noem ik het,de bijdrage van hen die allebei hard hebben gewerkt in Nederland en wat krijgen ze?Zij voelen zich zo goed in het zonnetje,fijn bij familie,leven goedkoper.Ook 25% van de Nederlanders zijn ook gedupeert.Ik walg van dit land!Niemand wil mijn paspoort hebben,bied het gratis aan!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: